Follow Me......

Monday, 1 October 2018

Pusat Pelangsingan Indah Khabar Dari Rupa

Puteri Salju (Snow White) pun tak lawa kalau gemuk...
Yer ker??? Aku wajib kurus .. tolong...

Tajuk kali ini macam tak sayang mulutjerkan
Baca dulu ceritanya baru boleh kata setuju ataupun tidak...
Ramai yang pasang angan-angan nak kurus SEGERAkan...
Akak tidak ketinggalan....

Kalau aku kaya semua pusat perlangsingan aku pergi...
Semua produk ajaib untuk kurus akan aku makan...
Siapalah tidak teringin di hari raya boleh memakai baju kegemaran...
Tapi nasihat akak janganlah terpedaya dengan semua janji manis itu semua...
Untuk entri kali ini lebih tertumpu kepada pusat perlangsingan...

Teknik yang selalu digunakan untuk memanggil pelanggan masuk ialah menerusi kupon...
Bayar harga yang murah dan dapatlah satu sessi mengecilkan perut misalnya...
Maka dengan bergayanya masuklah si pemegang kupon ke pusat perlangsingan tersebut...
Beranganlah dia yang balik nanti hilanglah semua perut boroinyer itu...

Setibanya sahaja di sana pulak di layan bagaikan puteri ...
Ya lah untuk menarik perhatian insan yang sedang berangan-angan...
Lepastu bermulalah sessi yang kononnya menjanjikan langsing dalam masa terdekat...
Untuk cantik relakanlah diri diperlakukan...

Masatu dah beranganlah keluarjer nanti aku terus slimni...
Seronoklah dapat berehat dengan bayaran murah katanya....
Yang azabnya nanti apabila sessi rawatan selsesai....
Apa yang azabnya!!!

Yes... True dia ukur badan kita oh my bestnya banyak hilang ukur lilit..
Dah beranganni lepasni nak pakai baju kebaya merah cam cerita DUKUN....

Timbangpun boleh tahan turun 2 kg tanpa perlu susah payah...
Tak sampaipun sejam , eh ni sudah baguskan....

Tapi.. tapi... kau sedarlah duniani mana ada yang free dan murah....
Kalau dah dia buat promosi tentulah dia nak hasilnya....
Bagi murah hanya untuk menarik orang masuk ke premis diajer...
Dah masuk kenalah tahan telinga....
Dia akan memastikan kita keluar dengan satu pakej....

Mula dia tawarkan yang paling terbaik dari yang terbaik kononnya..
Kita buat dun nojer... dia tawarkan yang kurang sedikit..
Kitani memang tak berminat .... sehingga dia tawarkan yang paling murah..
Tapi dia kata ini harga mampu milik kerana ikutkan harganya mahal dari itu....

KIta kata mana ada duit dia kata kad kreditkan ada....
Adalah pakej yang meruntun jiwa si gemuk yang berangan nak kurusni...
Dia siap bagi tawaran  dengan barangan yang rasanya rugi untuk ditolak....

Masalahnya bila dah ambil pakej kita malas nak pergi..
Lagipun yang kita pergi dengan kupontu best sangat...
Tapi sebabkan kita ambil pakej yang tangkap muat sesi rawatannya macam dalam neraka...

Maka bermulalah pembazirannya di situ....
Duit habis badan cam gitujer lagi....
Malah sebab perasan nanti pergi dapat kurang seinci dua kita pulun makan....
So lu fikirlah sendiri!!!!!

Ini hanya catatan luka untuk kenangan di hari tua...

Sebenarnya untuk kurus kena usaha..
Kena jadikan aku nak sihat sebagai rutin 'the way of life'
KIta kena berkorban untuk jadi sihat dan cantik....
Aku dalam proses itu walaupun selalu jatuh dan bangkit lagi....

Demi Allah aku tidak akan masuk ke dalam lubuk yang sama... Insyaallah....

Tengok cermin jangan lama-lama tau..
Aku kena berubah untuk hidup lebih sihat...
Pusat Pelangsingan malah gym mahal bukanlah jawapannya...
Jawapannya ada pada diri sendiri...
Tepuk dada tanya selera.... 

Aku WAJIB KURUS...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...